Blogg‎ > ‎

Weekend i Edinburgh

skickad 1 dec. 2017 05:38 av Anders Björk
Om du har några dagar att spendera i Edinburgh, vad får du då inte missa? Här listar vi några måsten när du är på weekendresa i Edinburgh.

Royal Mile
Edinburghs mest kända turistattraktion är nog Royal Mile, trots att "attraktion" inte är riktigt rätt ordet, eftersom Royal Mile är så mycket mer än bara en enda sak. Här hittar du allt från pubar till affärer och gatan är kantad av sevärdheter.

St. Giles Cathedral
Du kan inte undgå denna pampiga katedral med kronformat torn. Kyrkan är inte bara vacker på utsidan, den är lika vacker på insidan också.

Scotch Whisky Experience
Nära Edinburgh Castle, hittar du Scotch Whiskey Experience. Även om du inte älskar whisky är det här något värt att besöka. Du kan välja bland en mängd olika turer och även se en samling på mer än 3 300 flaskor Whiskey.

Camera Obscura
Om du är på humör för ett roligare sätt att spendera en timme eller två i Edinburgh ska du kolla in Camera Obscura och World of Illusions intill ingången till Edinburgh Castle. Detta interaktiva museum är fyllt med optiska illusioner och roliga pussel - och från tornet har du en en fantastisk utsikt över staden.

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle hittar man överst på Royal Mile. Fästningen syns från nästan hela stan. Inne i fästningen finns bland annat Skottlands kronjuveler.

Dessutom får du ju förstås inte missa att shoppa, gå på konstgallerier och dricka afternoon tea!
Comments