Bada i Alanya

Publiceringsdatum: Jun 09, 2017 12:26:9 PM

Alanya är en populär badort i södra Turkiet, ca 150 km öster om Antalya. Öster och väster om Alanya hittar du några av de bästa stränderna i hela Turkiet, vilket har gjort Alanya till den populära ort för bad och strandliv den är idag.

I gamla stan hittar du många gamla hus, torn och moskéer samt en fin liten hamn. Vid vattnet finns det gott om trevliga små barer, tehus, kaféer och restauranger. Man behöver aldrig gå törstig eller hungrig här.

Högt över Alanya hittar du ett imponerande citadell som vakar över staden. Nedanför citadellet hittar du havsgrottor och vanliga grottor. Vissa kan endast nås med båt, men du kan gå till fots för att komma den mest kända, Damlatas. Den vackra grottan har en mängd imponerande stalaktiter och stalagmiter med en fuktig varm atmosfär som sägs vara till nytta för astma.

Om man reser till Alanya med barn är en stor attraktion vattenparken nära Alanyas centrum. Här finns det gott om olika pooler och vattenrutschkanor att uppleva. Det finns också ett fint område med solstolar för trötta föräldrar att vila upp sig på.