Grekland

Grekland är ett av det populäraste länderna vi för oss svenskar. I alla fall när det gäller semester. Vi reser gärna till någon av alla de öar som finns i Greklands skärgård. Det som lockar är förstås solen, havet, stränderna, naturen och den grekiska maten.

Till Grekland kan man resa med de stora charterbolagen, men det finns också några mindre resebyråer som reser till Grekland.

Är man nyfiken på Grekland kommer här några sajter som kan vara intressanta att kika på.

Visitgreece.se

Detta är den grekiska statens turistbyrå i Sverige. Här kan man hitta sin favoritplats i Grekland via nyckelord som strand, nautisk, rundresa, kultur, alternativ turism, landsbygd, hälsa och välmående, lyx samt stadsliv.

Atraveo.se

Vill man upptäcka Grekland på egen hand kan det var intressant att kika på den här sajten där man kan hyra en hel lägenhet på någon mysig plats i Grekland.

Kefaloniagrekland.se

Än härlig ö med allt från rena turistorter till gulliga små fiskebyar till mer lyxiga byar. Ön är stor och det finns mycket att upptäcka och göra.

Skiathosgrekland.se

En liten ö, men en av de strandtätaste i förhållande till sin yta. Här kan man lätt prova en nya strand varje dag utan att hinna med att testa alla under sin semester.

Igrekland.se

En blogg om Grekland som postar läskande och inspirerande bilder från olika platser i Grekland. Perfekt om man inte riktigt vet var man ska åka och vilken av alla öar man ska välja.

Thassosgrekland.se

Kallas för smaragden just för att denna runda ö är så otroligt grön och vacker. Naturligtvis har man också gott om stränder och byar. Brist på trevliga tavernor råder det inte heller.

Rhodosgrekland.se

En av de mest kända öarna i Grekland och också en av de öar som har olika karaktär beroende på var på ön man befinner sig. Välj noga var på Rhodos du vill bo, då här finns allt från pittoreska byar till helt turistanpassade byar.

Lefkasgrekland.se

Ön som nästan inte är en, eftersom det bara är en liten bro som förbinder Lefkas med fastlandet. En gång i tiden satt faktiskt Lefkas ihop med fastlandet, men sedan bestämde man sig för att gräva en kanal och sedan dess är Lefkas en ö.