Italien

Få länder i världen ger väl så mycket associationer som Italien. Vad är det första du tänker på? Pasta kanske? Eller varför inte Mozzarella eller parmesan? För italiensk mat är ju i en klass för sig. Eller tänker du kanske på fotboll? Italiensk fotboll är bland den bästa i världen. Eller är det kanske maffia som dyker upp i huvudet på dig? Kanske tänker du på mode och då mer specifikt på staden Milano. Listan på vad man tänker på när man hör Italien kan göras nästan hur lång som helst. Lutande tornet i Pisa, kanalerna i Venedig, världsberömd konst, Colosseum i Rom, Cinque Terre, Carbonara, goda rödviner.

Summa summarum så är Italien ett land som de flesta tycker mycket om, främst för att landet är så mångsidigt. Områden som Toscana och öar som Sardinien och Sicilien lockar mängder med turister varje år. För att då inte tala om alla som reser på weekendsemester till Milano och Rom.

Så varför inte boka in en resa till pastans och fotbollens förlovade land. Medan du är där får du passa på att njuta av arkitektur, stränder och massor av intressant historia.