Spanien

Förutom de sedvanliga charterbolagen så kan man även åka till Spanien med ett antal mindre resebyråer. Många har fokus på golf och golfresor. Spanien är för många sol och bad, men landet har förstås så mycket mer än det att erbjuda. Allt från små byar längs den norra kusten till mer fashionabla Malaga i söder. Sen har ju Spanien Kanarieöarna, som mer är förknippat med ren solsemster, undantaget La Gomera (se nedan).

Spanien har ju också en härlig matkultur där bland annat tapas står i centrum. Få saker är så avslappnande som att sitta på en bra tapasrestaurang med bra vänner och beställa in allt från bläckfisk och räkor till lufttorkad skinka och bondomelett. Överlag så är ju tapas ett rätt smart sätt att äta på, där man hela tiden kan beställa in lite mer mat om man känner sig sugen.

Här hittar du information om resor till Spanien och Kanarieöarna.

Nygrenlind.se

Upptäck Barcelonas puls, Madrids elegans eller kombinera sol och bad med stadsliv i Palma på Mallorca. Spanien har fantastisk natur, vacker konst, goda tapas, underbara viner och mycket mycket mer. Landet erbjuder oändliga möjligheter, hela året runt.

Sembo

Låt dig förföras av vackra och varierade Spanien! Njut av de långa härliga sandstränderna, bada i gnistrande klarblått vatten, låt dig ryckas med i en eldig flamenco och smaka spanska specialiteter som tapas och paella.

La-gomera.se

Denna fantastiska ö som erbjuder makalös natur, vandringsleder som får en att tappa andan och förstås golf. För även om inte La Gomera är någon utpräglad sol och bad ö, så har den blivit otroligt populär de senaste åren.

Mallorcaspanien.se

Ingen har väl kunnat undgå att höra om ön Mallorca som lockar svenskar i mängder varje år. Från att ha varit en av de första charterdestinationerna så har Mallorca nu gått och vuxit upp. Numera finns det betydligt mindre sunkighet och betydligt mer ekoturism. Dessutom är Mallorca så stort att det går att uppleva väldigt många olika sidor av ön under en veckas semester här. Om man nu vill det.

Nerjaspanien.se

Den mysiga lilla byn Nerja lockar allt fler svenskar för varje år, mycket tack vara sitt gynnsamma klimat under vintern och att byn bara ligger en timme från Malagas flygplats. Hit åker man för en vecka med sol, bad och mysiga utflykter. Och även om det inte är badväder är Nerja en stad där man bara kan sitta på ett av alla mysiga caféer och läsa en hel dag.

Upplevbaskien.se

Baskien i norra Spanien är en region som bjuder på fantastisk natur och mängder med aktiviteter för den som söker mer av sin Spanienresa än bara strandliv. Testa på att surfa och vandra. Smaka på goda viner från grannregionen Rioja och ät god mat i form av såväl streetfood som lyxkrogsmat. Besök städer som Bilbao och San Sebastian. Ja listan på saker att göra i Baskien kan göras väldigt lång.