Wiens 3 bästa pubar

Publiceringsdatum: May 15, 2019 12:1:59 PM

En pub ska vara välkomnande och mysig. Du ska kunna äta och dricka något gott utan att klä upp dig. Lite som en enklare form av bar, med en härlig atmosfär. Wien har flera bra pubar. Vissa har österrikisk inriktning medan andra satsar på irländsk, engelsk, australiensk eller annan sorts stämning.

En riktigt bra pub är Bier&Bierli. De serverar främst centraleuropeisk mat och du kan bland annat få goda schnitzlar av olika slag, gulasch eller korv. Det finns också bra alternativ för de som är vegetarianer, glutenintoleranta eller har andra särskilda önskningar. Ölen är god och varierad, du kan i princip få vilken sorts öl som helst här. Musiken gör bara stället ännu mer inbjudande. Väggarna är fyllda med olika ölburkar vilket ger puben dess karaktär.

Crossfield’s Australian Pub är en härlig Aussie-pub med en intressant meny. Förutom flera goda sorters öl och andra drinkar så serverar de kängurubiffar och liknande specialiteter. Men de har även mat från olika delar av världen, bra även för vegetarianer eller de som bara vill ha något litet tilltugg. Inredningen är inspirerande med flera detaljer från undersidan som det kallas på engelska. Vid varmare väder kan du med fördel sitta ute och äta.

1516 Brewing Company har ofta fullt av folk, så se till att boka i förväg eller vara där i god tid. Du kan prova deras egna öler, det är alltid en fördel när bryggeriet har sin egen pub. Välj olika storlekar på sejdlarna. Allt från en deciliter upp till 1,5 liter, vilket gör det lätt att smaka flera stycken samtidigt. Maten är också god och stämningen ligger högt. Till lunch har de alltid Dagens rätt till en billig penning. Annars kan du alltid välja från deras meny som har allt från snacks och korv till schnitzlar och revbensspjäll.

Det finns förstås fler trevliga ställen i Wien, men detta är 3 av de bästa.