Dessa gröna sköna öar

Publiceringsdatum: Dec 20, 2017 12:22:20 PM

När jag reser bort till sol och värme vill jag egentligen ha mer än just bara solen och värmen. Jag vill också ha grönska i överflöd. Jag vill att det ska blomma och prunka i varenda hörn dit jag åker. Öar som Madeira (Portugal) och Korfu (Grekland) är exempel på öar som trots sitt varma klimat ändå har en imponerande blomsterprakt.

Nackdelen med de gröna öarna är förstås att det regnar lite mer här, konstigt vore det väl annars. Men nu tror jag att man kan stå ut med lite regn i 1-2 dagar om man ska spendera 2 veckor på Maderia eller Korfu.

Jag har egentligen inget behov av att vandra för att se naturen. Det räcker att den bara är där, på ett naturligt sätt i vardagen. Oavsett om det är när man åker med bilen längs vägarna eller om man vandra omkring inne i Funchal eller Korfu stad. Jag vill att grönskan liksom ska tränga sig på överallt hela tiden. Det är då jag trivs som bäst. Dessutom blir ju semesterfotografierna så mycket vackrare om det är grönt och skönt runtomkring.