Njuta lyxlivet i Nice

Publiceringsdatum: Oct 10, 2016 12:11:9 PM

Få orter är väl så förknippad med lyxliv som Nice på Franska Rivieran? Man tänker på stora båtar, dyra bilar, kaviar och champagne bara man hör namnet. Och så tänker man på James Bond av någon anledning. Fast han hängde kanske mest i Monaco som ligger granne med Rivieran. Hur som helst så är förstås Nice en stad man utan problem kan bränna en hel normal årslön i om man skulle vilja. Men det behöver inte vara dyrt att semestra här. Det går att hitta såväl hotell som restauranger som passar en lite tunnare plånbok. Egentligen är det ju lika roligt att fönstershoppa som att faktiskt bränna pengarna. Fast utan ångesten efteråt.

Nice är en något underskattad weekendort. Den ligger supernära, så flygresan går fort, man har ett trevligt klimat där nere vid Medelhavet och det är en mysig stad. Sen skadar det ju inte heller att den franska maten smakar så gott. Så länge man undviker de värsta turistfällorna och har lite koll på Tripadvisor så är det svårt att äta dåligt i Nice.

Och vem vet, en dag kanske man får möjligheten att löpa linan ut och åka på en verklig lyxweekend till Nice. Drömma kan man ju alltid.