Tapas i Alicante

Publiceringsdatum: Mar 23, 2016 8:49:35 AM

På Cerveceria Sento i Alicante äter man ljuvliga tapas. Många går så långt att de säger att det är den bästa tapasresturangen i Alicante. Som många tapasbarer är det ett rätt livligt ställe, med mycket folk och hög ljudnivå. Men det är också oerhört hög nivå på maten. Det finns förstås de klassiska tapasrätterna, men det finns också nya kreativa små rätter som man måste prova.

Det bästa med ställen som dessa, är att man kan slinka in som man är, beställa in 2-3 tapas var, prova varandras rätter och sen beställa in ett par rätter till. Det blir så härligt otvunget på något sätt. För i ärlighetens namn är ju restauranger inte gjorda för otvugna samtal och spontanitet. På en vanlig restaurang tvingas man följa ett visst mönster med förrätt, huvudrätt och dessert. På en tapasrestaurang kan man hoppas fram och tillbaka precis som det passar.

Om en kompis anländer en timme efter alla andra, kan han eller hon utan problem komma in i middagen utan att det blir konstigt. Hurra för tapas helt enkelt!