Florens

Få som reser till Florens kommer hem besvikna. Tvärtom brukar alla tala sig varma för denna romantiska stad, som nästan har fått något rosaskimrande kring sig de senaste åren. Här finns konst, arkitektur, historia, romantik, god mat, torg och förstås en och annan turist.

Resebyråer som ordnar resor till Florens

Ving

När du reser till Florens bör du bo centralt för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse. Stadskärnan är liten och trång, men denna medeltida stad är otroligt vacker och har lockat stora konstnärer som da Vinci, Botticelli och Michelangelo.

Airtours

Florens är vykortsvacker med sin nobla silhuett av kyrktorn, palatstinnar och kampaniler där den ligger nerbäddad bland gröna runda kullar. Staden är en skattkammare för alla kultur-, mat- och vinälskare, shoppingfrälsta, nykära och de som vill se Italien så som det ser ut på bio.

Tema Toscana

Tema Toscana erbjuder resor till Toscana eller Florens i Italien. Att resa till Italien bjuder på många kulturella sevärdheter och upplevelser.

Läsvärda artiklar om att resa till Florens

Nu är Florens som bäst

Florens är ett koncentrat av det mesta av det bästa. Världens främsta konstsamlingar, Italiens bästa mat och roligaste shopping. DN Resors Peter Loewe ­guidar i en stad som är som bäst nu under lågsäsong.

Moderna Florens

Glöm Da Vinci, Michelangelo och Botticelli. Nu snackar vi nutid. Det moderna Florens bjuder på mode, design, rena linjer, minimalistisk stil och ekologisk pasta.