Första resan

Publiceringsdatum: Nov 23, 2016 10:53:32 AM

Om man aldrig har rest förut så kan det kännas lite överväldigande när man ska välja mellan alla möjliga destinationer som finns. Vilken plats man ska välja beror förstås på vad man är ute efter. Om man gillar att det finns mycket att se och göra är en plats som Alanya i Turkiet ett bra resmål för första resan. Det finns gott om avgångar och man kan komma undan rätt billigt.

Vill man ha möjligheten att utforska lite på egen hand utan att äventyret blir för stort så kan det vara en bra idé att kolla på att flyga till Split i Kroatien och sedan ta någon av färjorna ut i Kroatiens skärgård. Då får man en lagom mix av tillrätta lagt och spontanitet. Man kan välja att boka allt innan man åker hemifrån, såväl hotell som biljetter till färjan. Eller så åker man ner och tar allt som det kommer.

Det kanske sista man ska göra på första resan är att välja ett all inclusive hotell och sedan stanna på hotellområdet under hela resan. Då kommer man kanske att vara avslappnad efteråt, men man har knappast fått någon riktig erfarenhet av att resa om man gör så.

Man ska förstås också undvika att åka till länder där turism är ovanlig på sin allra första resa. Det kan man ta som resa nummer två istället.