Lindos på Rhodos

Publiceringsdatum: Mar 31, 2017 11:10:15 AM

Lindos är en häpnadsväckande och magnifik liten by med bara runt 1 000 invånare. Lindos ligger ungefär i mitten av Rhodos östra kust, cirka fem mil från Rhodos stad. Byn är nästan 4 000 år gammal och en mycket uppskattad by för många av resenärerna till Rhodos med sin pittoreska uppbyggnad, full med små gränder och annat som hör till en typiskt antik stad.

I Lindos finns också en vacker Akropolisklippa med en tempelruin, som inte ska förväxlas med den mer berömda Akropolisklippan i Aten, men likväl en ståtlig och mäktig uppenbarelse som ger utsikt över byn och havet. Vägen upp till Akropolisklippan är också en upplevelse i sig, med en trappa full av antika och romerska efterlämningar. Mariakyrkan i staden är också en av de mest populära byggnaderna.

Naturligtvis finns det även goda bad och sol-möjligheter på den här delen av kusten. Vid en vik precis bredvid byn finns två härliga stränder, den ena med fin sand och den andra av klippsten. Lindos speciella sammansättning med en stark historia och typiska Medelhavsbad gör att många turister dras hit, ett visst nattliv finns, men stämningen är ändå relativt avslappnad.