Planera vårens resa

Publiceringsdatum: Nov 29, 2018 12:38:2 PM

Nu börjar verkligen vintern anlända till i stort sett hela vårt avlånga land. På med vantar och mössor för nu tar det många månader innan det blir vårjacka på igen. Som tur är kan man planera en resa under tiden. Då kan man åtminstone i sinnet vara någon annanstans för ett tag.

Och jo jag vet, det är ju faktiskt möjligt att göra livet mysigt här hemma under vintern också. Och med tända ljus, lite soft musik och en kopp te så kommer man långt. Men jag och många med mig lever upp när det är varmt, långa dagar och soligt.

Och när man nu har lärt sig att de där långflygningarna till Thailand eller Florida kanske inte är helt bra för jordens framtid, så får man allt hålla sig hemma under vintern och flura på vart man ska resa som ligger lite närmare till.

För det finns ju många trevliga platser i Europa som bara väntar på att bli upptäckta. Man kan tågluffa eller varför inte bila i en elbil. Eller så flyger man, men bara i tre timmar jämfört med 12 timmar.

Om man vill åka tåg till södra Europa så skiljer tiderna sig rätt ordentligt åt. Till Milano kommer man till exempel på cirka 22 timmar, medan en tågresa till Malaga som tar hela 34 timmar. Många gånger krävs det dessutom ett antal byten på vägen, något som kan vara lite stressande eftersom tågstationer kan ha en tendens att vara rätt stora och förvirrande.

Nåja, bara man tänker sig för när det gäller att hålla nere flygandet så finns det fortfarande många möjligheter att resa i Europa till våren.