Sommaren är här

Publiceringsdatum: Jul 04, 2017 8:26:52 AM

Då var den svenska sommaren äntligen här. Som vi har längtat. Ja, de flesta av oss i alla fall. Det finns ju de som tycker bättre om vintern, men jag skulle säga att de är i klar minoritet.

Men visst är det konstigt att vi längtar så som vi gör? För i vårt huvud där under vintern när vi tänker på sommaren, då glömmer vi liksom bort att en stor del av sommaren består av dagar där temperaturen bara nosar sig upp till 17 grader och att det kan gå flera dagar i sträck med bara moln och regn.

Det är som om vi tror att alla somrar är som den där kanon sommaren nittonhundranågonting. Och även den sommaren bestod garanterat av rätt många dagar med dåligt väder, fast det har vår hjärna filtrerat bort.

Men visst är sommaren ändå härlig, man kan ju faktiskt för det mesta klara sig utan jacka när man går ut.

Med tanke på den svenska sommarens nyckfullhet, så är det inte så konstigt att vi reser så mycket som vi gör. För om man vill vara säker på att få en solig och varm semester så måste man nästa bege sig till Rhodos i Grekland eller Torrevieja i Spanien för att nämna några populära destinationer runt Medelhavet. Där kan vi vara säkra på att få den där drömmen av sommaren uppfylld.

För sommaren är ju inte bara att bada i havet, man vill ju sitta på en uteservering långt efter att solen har gått ner utan att frysa. Man vill ta tidiga morgonpromenader och njuta av stillheten samtidigt som det faktiskt är varmt. Allt sådant får man om man reser till Medelhavet.

Det man ska vara medveten om är ju dock att man kanske får lite väl mycket värme om man reser till Grekland eller Spanien i Juli, för det kan bli väldigt varmt. Upp mot 35 grader är inte ovanligt. Och då kanske man rentav längtar hem till Sverige istället. Aldrig är man riktigt nöjd. :-)