Storstadssemester i maj – vart åker man?

Publiceringsdatum: May 05, 2018 12:44:2 PM

För många är maj en månad med fulltecknad kalender. Ofta är det fullt hallå på jobbet samtidigt som solen tittar fram och trädgårdar ska fixas, sommarstugor väckas ur sin vinterdvala och båtar läggas i sjön. Dessutom är slutet av maj också en tid som består av mycket studenter, och som alla vet, är ju studenten det största som finns och inget man som nära anhörig får missa.

Om man nu trots allt detta faktiskt har tid över att resa i maj så är det bara att lyfta på hatten. Maj är en fantastisk månad att resa i Europa. Så vart ska man då åka om man vill uppleva storstad i maj.

Det första tipset är Wien. Staden varifrån sachertårtan kommer. En av anledningar till att Wien är en så härlig stad att besöka i maj är att här finns en av de största marknaderna i Europa. Ett besök på Naschmarkt, som har öppet mellan måndag och lördag är en fröjd! Men på lördagar får man vara beredd på att det är väldigt mycket folk.

En annan uppsida med Wien är att de faktiskt producerar riktigt bra vin i Wien (I know!). En solig kväll i maj är det riktigt trevligt att prova viner på en Heuriger som är en sorts vintaverna. Man hittar dessa ställen i utkanten av skogen Deutschordenswald.

Håll utkik här på bloggen för fler tips på trevliga ställen att åka på storstadssemester till.